Pegasus

Pegasus

Het Japanse Pegasus heeft jarenlange ervaring op het gebied van industriële naaimachines. Specifieker specialiseert het bedrijf zich in lockmachines voor de kledingindustrie. Het bedrijf kwam in 1937 met de eerste Japanse lockmachine en heeft sindsdien vele innovaties gedaan.

Lockmachines van Pegasus

Pegasus maak al sinds jaar en dag hoogwaardige lockmachines. Lockmachines worden veel gebruikt in de kledingindustrie, vooral bij elastische materialen. Pegasus streeft ernaar in de top van de markt te opereren en tegelijk in nauw contact te blijven met de naaiateliers waar de Pegasus machines in werking zijn.

Bekijk ons assortiment

Het beste van Pegasus

Pegasus MX serie

Pegasus M900 DDM serie

Pegasus EXT serie

Pegasus EX serie

Een lockmachine van Pegasus Industrial

Kiest u voor een lockmachine van Pegasus, dan kiest u voor kwaliteit. Pegasus opereert sinds jaar en dag aan de top. De specialisatie ligt bij kettingsteekmachines, vooral op lockmachines. Kettingsteken hebben als kenmerk dat er iets rek in zit, waardoor de steek uitermate geschikt is voor kleding.

Uiteraard ook bij ons verkrijgbaar

Heeft u interesse in een Pegasus lockmachine? Uiteraard kunt u daarvoor ook bij Habraken terecht. Neemt u contact met ons op om uw voorkeuren te bespreken en een offerte aan te vragen. Habraken zorgt voor naadloze installatie zodat u snel aan de gang kunt. Eventueel benodigde reserve-onderdelen zijn ruim voorradig en snel leverbaar. Kortom, een Pegasus lockmachine koopt u bij Habraken.

In goed gezelschap

Zij vertrouwen op de expertise van Habraken

Lockmachine Pegasus

De toplijn lockmachines van Pegasus produceren mooie steken dankzij een betrouwbaar mechanisme, een technologie met hoge snelheden en is zeer duurzaam met een eenvoudige bediening. Ze vergen tevens weinig onderhoud. Er is aanbod uit een complete onderklasse lijn in diverse uitvoeringen met een kwalitatief hoge afwerking met aandacht voor veiligheid, ten gunste van een verhoogde productiviteit.

De voordelen van Pegasus:

 • Perfect stik/steek patroon: u verkrijgt een gelijkmatig en perfect stik/steek patroon, mede dankzij de eenvoudige bediening voor de garenspanning.
 • Hoge productiviteit door high speed machines: een maximaal toerental van 8.500 toeren per minuut.
 • Hoge duurzaamheid: het degelijke mechanisme en de hoogwaardige techniek reduceren slijtage en verhogen de duurzaamheid.
 • Eenvoudige bediening: naalden vervangen, draad inrijgen en draadspanning instellen gaat zeer eenvoudig.

De verschillende types:

 • EXT 5204-02-233-4: 1-naalds 3-draads differentieel boven-transport overlock
 • EXT 3216H-A05-535K 5 x 5: 2-naalds 5-draads veiligheidssteek met boventransport (voor het zwaardere werk)
 • EX 5214-54/443K 2 x 4: 2-naalds 4-draads ondertransport overlock
 • EX 3216-02A-233 5 x 5: 2-naalds 5-draads veiligheidssteek met ondertransport
 • EX 3216H-A05-535K 5 x 5: 2-naalds 5-draads veiligheidssteek met ondertransport (voor het zwaardere werk)

De nieuwe lockmachine Pegasus Type M800

Een lockmachine van Pegasus biedt alles wat u nodig heeft voor de volgende generatie naaiwerk. Doelstelling was om een betrouwbare machine te ontwikkelen die nieuwe trends het hoofd zal gaan bieden. Pegasus introduceert uiteindelijk met gepaste trots de nieuwe serie M800 machines. Met een totaal aan ongeëvenaarde kwaliteiten in de uitvoering helpt de M800 serie zowel de industrie als zijn operators met het verhogen van de efficiëntie en arbeidsvreugde. Niet alleen voor vandaag, maar zeker voor de toekomst. De lockmachine Pegasus M800 kan een snelheid behalen van maximaal 7.000 omwentelingen per minuut. Dit is vanwege de gedachte over het ontwerp voor de speciaal werkende naalddruk met een minimale warmte overbrenging, maar ook tegen trillingen en geluid. Alle subclasses zijn uitgevoerd met een boven en onder naald/draad koeling, een vinding die hierdoor een bescherming biedt tegen draad en weefsel. De M800 produceert evenwichtige steken zonder de kenmerken van knopen te verliezen en heeft een eenvoudige draaddoorvoer (men kan deze machine horizontaal inrijgen, zowel links als rechts).

Type machines in de M800 serie

M800 Safety Stich Machines:

 • M832-38: 2-naalds
 • M832-70: 2-naalds
 • M832-86: 2-naalds
 • M832-355: 3-naalds

M852 Overlock Machines:

 • M852-01: 1-naalds
 • M852-13: 2-naalds
 • M852-17: 1-naalds
 • M852-16S2: 1-naalds

Aangenaam kennis te maken

Pegasus en Habraken in het kort

Habraken heeft met Pegasus de beste lockmachines in het assortiment. Ook beschikken wij over alle benodigde know-how om deze machines te onderhouden. Ook is ons magazijn goed gevuld met reserve-onderdelen voor Pegasus machines.

Heeft u interesse in een machine van Pegasus, dan staan onze collega’s voor u klaar met passend advies. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

Albertjan van Leijsen

Manager Sales & Services

Wij leveren service en machines voor deze merken

Uw favoriete merk, onze service

Habraken is exclusief importeur van Dürkopp Adler en Pfaff voor de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen we onder andere de merken Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti en Jentschmann.

Direct naar uw merk