Schalmmachines

Leerbewerking met een schalmmachine

Het bewerken van leer vereist speciale vaardigheden en het juiste gereedschap. Uiteraard vind u bij Habraken naaimachines die u een heel eind op weg helpen. Om uw werk echter perfect af te werken, mag bij het verwerken van leder een schalmmachine niet ontbreken.

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Albertjan van Leijsen

Manager Sales & Service

Wat doet een schalmmachine?

Een schalmmachine is een machine met daarin een roterend mes. Het mes schraapt als het ware een randje leer weg, waardoor de rand dunner wordt. Dit gebeurt aan de onderzijde van het leer, de zogenoemde vleeszijde.

Onze naaimachines hebben kracht genoeg om ook dikker leer te verwerken. Echter levert dit niet altijd de mooiste resultaten op. Vaak is het mooier om de randen te schalmen, waardoor de naden niet zo dik zijn.

Met een schalmmachine leder bewerken

Bij het schalmen kun je het mes zelf instellen. Zo kun je een minimale hoeveelheid van het leer weghalen, maar je kunt met een schalmmachine het leder zo dun maken als je maar wilt. Als je dat doet, kun je een omslag maken die je bijna niet meer voelt zitten. Dit is bijvoorbeeld voordelig bij horlogebandjes of bij broekriemen; op de plek waar de gesp komt moet het leer dubbelgevouwen worden. Als het leer niet geschalmd is, levert dit een dik stuk op, wat er niet mooi uit ziet en ook niet comfortabel is.

Exclusief Benelux importeur van Dürkopp Adler en Pfaff Industrial

Eigen, innovatieve R&D-afdeling

4 dealerschappen: Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti, Kuris

Showroom met de modernste machines

Meer dan 15.000 onderdelen op voorraad

Ruim 40 jaar ervaring

Eigen merk: HM machines

Export naar meer dan 40 landen

Grote voorraad, korte levertijden

Naaimachines voor vele industriële toepassingen

Makkelijker bewerken met een schalmmachine

Natuurlijk kunt u uw leren randen ook met een schalmmes of uitdunmes schalmen. U kunt zelfs een David schaaf of pedicuremes gebruiken. Het vereist echter veel oefening en geduld om echt mooie resultaten te boeken. Een schalmmachine biedt hier uitkomst. Ook ongeoefende medewerkers zijn in staat om met een juist ingestelde schalmmachine leder gelijkmatig en netjes te schalmen. U hoeft slechts te zorgen voor de juist ingestelde breedte en schuinte van de schalmrand. U leidt het leer door de machine en klaar! Een prachtig afgevlakte rand die makkelijke te stikken is, of om biezen op te bevestigen.

Duurzame schalmmachines voor leder

Het is best een investering, een schalmmachine. Maar net als onze naaimachines, gaan ook deze machines erg lang mee. Voor het onderhoud van uw schalmmachine bent u ook bij Habraken aan het juiste adres. Zo kunt u jarenlang genieten van uw machine en ook jarenlang uw producten ermee maken.

Heeft u interesse in een schalmmachine, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ook voor vragen over schalm- of naaimachines kunt u bij ons terecht. We helpen u graag op weg!

Een schalmmachine kopen bij Habraken

Naast de noodzakelijke naaimachine voor het bewerken van leer, kunt u bij Habraken ook terecht voor schalmmachines. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over het onderhoud van de machine en hoe u ermee kunt werken.

Er zijn verschillende machines voor verschillende doeleinden. De rotatiesnelheid van het mes, de aanwezigheid van een slijpsteen, de breedte van de schalmrand en de dikte van het materiaal; dit alles bepaalt welke machine de juiste is voor u.

Net zoals onze naaimachines, leveren wij de schalmmachine volledig afgesteld en gebruiksklaar bij u af. Zo kunt u meteen beginnen met het vervaardigen van uw tassen, zadels of schoenen!

Online catalogus

Uitgelichte schalmmachines