Vrije arm naaimachine

Vrije arm naaimachine

Wilt u mooie producten maken, maar lukt het niet op een ‘standaard’ naaimachine omdat de vorm van uw product dat niet toelaat? U bent waarschijnlijk toe aan een vrije arm naaimachine!

Naaimachines zijn er in alle vormen en maten. Industriële naaimachines kennen drie standaard bouwvormen: vlakbed, zuil en de naaimachine met vrije arm. De drie vormen bieden ieder hun eigen voordelen. De vlakbedmachine is ideaal voor tweedimensionale werkstukken. De zuil wordt vooral gebruikt voor driedimensionale werkstukken (denk aan hoeden) en de vrije arm voor artikelen die in de rondte genaaid moeten worden.

De vrije arm naaimachine is een populaire bouwvorm binnen de naaimachine-industrie. Bij deze vorm is het gedeelte van de naaikop waarin de transporteur zit hoger dan het tafelblad. De arm zweeft boven het blad en dat heeft allerlei voordelen.

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Albertjan van Leijsen

Manager Sales & Service

Zuil, vlakbed of vrije arm naaimachine

De klassieke bouwvorm van de naaimachine is de vlakbednaaimachine. De arm van de naaikop ligt hierbij op dezelfde hoogte als het tafelblad. U hoeft uw product daarom niet op te tillen om het te bewerken, omdat er geen hoogteverschil is met het blad. Het is echter vooral geschikt voor het stikken van platte werkstukken.

Heeft uw product diepte, zoals bijvoorbeeld een hoed, een zadel of een tas, dan is een vlakbedmachine vaak niet geschikt. Een vrije arm naaimachine of een zuil zijn dan een betere keuze. De zuil, met de transporteur erin, staat rechtop op het werkblad. De zuil is aan de bovenzijde niet veel breder dan de steekplaat.

Deze bouwvorm geeft veel ruimte om het werkstuk in alle gewenste posities te manoeuvreren. Het werkstuk kan alle kanten op en de naald kan op vrijwel elke gewenste plek komen.

Exclusief Benelux importeur van Dürkopp Adler en Pfaff Industrial

Eigen, innovatieve R&D-afdeling

4 dealerschappen: Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti, Kuris

Showroom met de modernste machines

Meer dan 15.000 onderdelen op voorraad

Ruim 40 jaar ervaring

Eigen merk: HM machines

Export naar meer dan 40 landen

Grote voorraad, korte levertijden

Naaimachines voor vele industriële toepassingen

Voordelen van een naaimachine met vrije arm

De vrije arm naaimachine is vooral voordelig voor het naaien in de rondte. Denk hierbij aan het aanzetten van manchetten en boorden, het omzomen van broekspijpen en het maken van tassen. Het werkstuk hangt als het ware over de vrije arm van de naaimachine en kan zo makkelijk op de juiste plaats gelegd worden.

Ook zwaardere toepassingen, zoals laarzen en schoenen, zadels en allerlei technisch textiel zijn vaak gebaat bij een naaimachine met vrije arm. Lichte stoffen zijn nog wel zo te vouwen en te manoeuvreren dat ze ook op een vlakbedmachine te bewerken zijn. Bij leer en dik technisch textiel is dit over het algemeen niet mogelijk; een naaimachine met vrije arm is dan vaak de juiste oplossing.

Behalve de vrije arm, kan ook in het tafelblad een uitsparing zijn gemaakt voor nog meer ruimte. Hierdoor kunnen grotere en/of stuggere werkstukken nog makkelijker bewerkt worden.

Een vrije arm naaimachine aanschaffen bij Habraken

Bent u benieuwd naar de verschillende vrije arm naaimachines, kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom. U kunt onze modellen dan zelf zien en bepalen of ze geschikt zijn voor uw bedrijf.

Twijfelt u of een naaimachine met vrije arm geschikt is voor het product dat u maakt? Wij kunnen u uiteraard helpen met de keuze. Onze specialisten kunnen u precies vertellen welke bouwvorm voor uw product het meest geschikt is.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. We kunnen u alle opties voorleggen en samen kunnen we de beste vrije arm naaimachine voor u selecteren.

Online catalogus

Uitgelichte vrije arm machines

Pfaff Industrial 335

Dürkopp Adler 669-180010

Dürkopp Adler 969-190382

Dürkopp Adler 669-180312