Drievoudig transport naaimachine

3-voudig transport

Een belangrijke factor voor het vervaardigen van een mooie, nette naad is het transport. Daarvan zijn op industriële naaimachines verschillende vormen, allemaal met hun eigen voordelen. 3-voudig transport is een combinatie van deze verschillende vormen.

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Albertjan van Leijsen

Manager Sales & Service

Eerste pijler van 3-voudig transport: de transporteur

De meest eenvoudige vorm van transport is enkelvoudig transport, in het Engels ook wel drop feed genoemd. Bij deze vorm wordt het transport geregeld door de transporteur. Dit zijn twee of meer kleine, metalen staafjes met dwarse tanden erop. Dit is de eerste pijler van 3-voudig transport.

De transporteur komt omhoog en duwt het naaimateriaal tegen de persvoet aan zodra de naald uit het materiaal is. De transporteur beweegt dan voor- of achterwaarts en neemt het materiaal op die manier mee. De richting en afstand die de transporteur aflegt bepaalt de naairichting en steeklengte. Als de beweging voor het transport voltooid is, komt de naald door het naaimateriaal om de steek te maken.

De voor- en nadelen van enkelvoudig transport

Enkelvoudig transport is de meest eenvoudige vorm van transport. Het  is makkelijk in gebruik en staat het maken van bochten toe. Echter, bij gebruik van meer dan één laag stof is het mogelijk dat het project gaat slippen, omdat de transporteur alleen grip heeft op de onderste laag. Zeker bij gladde stoffen is dit risico groot.

Enkelvoudig transport heeft moeite met projecten waarin de materiaaldikte varieert. Ook kan de steeklengte minder consistent zijn bij zware materialen, omdat je het door de machine moet duwen.

Exclusief Benelux importeur van Dürkopp Adler en Pfaff Industrial

Eigen, innovatieve R&D-afdeling

4 dealerschappen: Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti, Kuris

Showroom met de modernste machines

Meer dan 15.000 onderdelen op voorraad

Ruim 40 jaar ervaring

Eigen merk: HM machines

Export naar meer dan 40 landen

Grote voorraad, korte levertijden

Naaimachines voor vele industriële toepassingen

Boventransport: nog een pijler van 3-voudig transport

Een naaimachine met boventransport heeft een transportvoet, in veruit de meeste gevallen in combinatie met een transporteur. De transportvoet transporteert het materiaal op dezelfde manier als en synchroon met de transporteur. De combinatie van beide vormt al bijna een 3-voudig transport systeem.

Als de naald uit het materiaal is, duwt de transportvoet het materiaal voor- of achteruit. Als de transportbeweging afgerond is, gaat de transportvoet omhoog en komt de persvoet omlaag. De laatste gaat weer omhoog met de naald, zodat het materiaal zonder weerstand verplaatst kan worden.

De voor- en nadelen van boventransport

Het grote voordeel van boventransport (gecombineerd met een transporteur) is dat de lagen materiaal samen beetgenomen worden door de transportvoet en de transporteur. Hierdoor behoort het slippen tot het verleden. Deze manier van transport kan ook beter omgaan met variaties in materiaaldiktes en zware materialen.

Bij delicate materialen, zoals zijde, kan een transportvoet schade veroorzaken. Echter met speciale voetjes kan dit worden voorkomen.

Compleet 3-voudig transport met naaldtransport

Om 3-voudig transport compleet te maken is er nog naaldtransport. Bij deze vorm vindt de transportbeweging plaats met de naald in het materiaal; de naald beweegt ook mee. In veruit de meeste gevallen wordt naaldtransport gecombineerd met boventransport en een transporteur; dan heb  je 3-voudig transport.

De voor- en nadelen van 3-voudig transport

Met 3-voudig transport heeft u de sterkste vorm van transport. Alleen door de installatie van een puller kunt u meer kracht genereren. Dat is dan ook het grote voordeel van drievoudig transport: hiermee kunt u ongeveer elk denkbaar materiaal verwerken.

Drievoudig transport heeft ook beperkingen: het kan niet goed omgaan met variaties in dikte en bochten zijn niet makkelijk te maken. Drievoudig transport is dan ook vooral geschikt voor rechte naden.

Naaimachines met 3-voudig transport bij Habraken

Zoekt u een naaimachine met 3-voudig transport? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s staan voor u klaar om u te adviseren over de beste keuze.

Online catalogus

Uitgelichte drievoudig transport machines

HM 835

HM802

Dürkopp Adler 867-190322-M

Dürkopp Adler 669-180010