Langarm naaimachines

Langarm naaimachine: voor het grote werk

Veel van onze klanten verwerken producten van grote formaten. Stretchtenten, zeildoeken, meubelbekleding; allemaal materialen waar wel eens een naad in moet, en dat is niet altijd makkelijk! Alle hebben een grote materiaaldoorgang nodig om goed gestikt te kunnen worden. Een langarm naaimachine biedt deze optie.

Een langarm naaimachine heeft, de naam zegt het al, een lange arm. In het geval van een Dürkopp Adler machine wil dat het volgende zeggen: de ruimte tussen de naald en de kolom van de machine is 1000 mm. Over het algemeen is dat ruim genoeg voor het verwerken van grote lappen materiaal.

Voor een langarm naaimachine heeft u ruime keuzes. Zo heeft Dürkopp Adler zowel de M-Type als de H-Type in langarm uitvoering. Ook onze HM820 siersteeknaaimachine en HM866 zigzagmachine zijn verkrijgbaar met lange arm.

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Albertjan van Leijsen

Manager Sales & Service

Transport op een langarm naaimachine

De ruimte waar het materiaal doorheen past is niet de enige vereiste als u grote materialen verwerkt. Groot is meestal ook zwaar; een krachtig transport is dan ook vereiste nummer twee. Hiervoor zijn verschillende opties, die allemaal mogelijk zijn op een langarm naaimachine.

Afwisselend boventransport is in de meeste gevallen voldoende. Dat wil zeggen dat er sprake is van zowel een persvoet als een transportvoet; de laatste beweegt met de transporteur mee en klemt het materiaal daarbij op de transporteur.

Over het algemeen is afwisselend boventransport sterk genoeg voor zware materialen en altijd mogelijk op een langarm naaimachine. Bovendien gaat de naaivoet probleemloos over dikke kruisnaden heen. Indien nodig kan ook drievoudig transport ingezet worden: in dit geval transporteert de naald ín het materiaal mee, synchroon met de transporteur en transportvoet.

Voor het écht zware werk kunt u het gebruik van een puller overwegen. Onze HM667 puller transporteert alle materialen zonder problemen door uw machine. We kunnen deze puller monteren op de langarm naaimachines van Dürkopp Adler en onze eigen HM-naaimachines.

Exclusief Benelux importeur van Dürkopp Adler en Pfaff Industrial

Eigen, innovatieve R&D-afdeling

4 dealerschappen: Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti, Kuris

Showroom met de modernste machines

Meer dan 15.000 onderdelen op voorraad

Ruim 40 jaar ervaring

Eigen merk: HM machines

Export naar meer dan 40 landen

Grote voorraad, korte levertijden

Naaimachines voor vele industriële toepassingen

Geen materiaal te groot of te dik

Daarnaast is ook een extra hoge persvoetlichting meestal noodzakelijk. Met 20 mm heeft u genoeg ruimte om het werkstuk aan te voeren en te verplaatsen. Dit is vooral handig voor dikke, eventueel gevoerde materialen.

Tot slot wilt u uw grote materialen niet verwerken met kleine spoeltjes. U kunt zich voorstellen dat u te veel tijd kwijt zou zijn met het verwisselen van de spoeltjes. Met een XXL of 3XL grijper voorkomt u dit probleem en kunt u lange stukken materiaal makkelijk stikken.

Langarm naaimachines verkrijgbaar bij Habraken

Habraken heeft verschillende langarm naaimachines in het assortiment. We hebben de standaard uitvoeringen van Dürkopp Adler, namelijk de M-Type en de H-Type. Daarnaast kunt u ook onze eigen machines HM820 en HM866, voor respectievelijk siersteken en zigzagsteken, krijgen met een lange arm. Al deze langarm naaimachines bieden de voordelen zoals hierboven omschreven en zijn dus geschikt voor al uw werkzaamheden met grote en dikke materialen.

Heeft u interesse in een langarm naaimachine, neemt u dan contact met ons op. Onze medewerkers staan klaar om u te informeren en de beste keuze voor u te selecteren.

Online catalogus

Uitgelichte langarm machines