Zeilmakerij naaimachines

Dé zeilmakers naaimachine: HM866

Zeilmakerijen zijn van alle markten thuis. Dat klinkt tegenstrijdig, maar zeilen en zeildoeken worden op ontelbare plaatsen ingezet. Toch is er een gemene deler: vrijwel alle producten uit zeilmakerijen worden in de buitenlucht gebruikt. Want naast zeilen voor boten – waarin ook weer veel variatie zit – kun je denken aan hefkussens, springkussens, afdekzeilen, partytenten, stretchtenten, spandoeken, vrachtwagenzeilen en nog veel meer.

Omdat al deze producten bestand moeten zijn tegen de elementen, is het van groot belang dat ze van hoge kwaliteit zijn. Daarvoor is vakkundig personeel nodig, maar zeker ook een goede zeil naaimachine.

Een greep uit ons assortiment

Aanbevolen naaimachines voor inzet voor de zeilmakerij

Dürkopp Adler 523i/524i/527i-847

naaimachine voor zeildoek

De zeilmakers naaimachine is van onschatbare waarde voor zijn productie. De kwaliteit van de zeilen, of ze nu bedoeld zijn voor een boot of een overkapping, valt of staat met de kwaliteit van de naden.

Op veel zeilen, zo niet de meeste, ziet u zigzagsteken. Vandaar dat de meeste zeilmakers een naaimachine met zigzag mogelijkheden hebben. Waarom vraagt u zich af? De zigzag stiksteek heeft een aantal voordelen, die vooral in de zeilmakerij van belang zijn.

Ten eerste kan een zigzagsteek de randen van het zeil dichtmaken. Dit voorkomt rafelen, wat de levensduur van het zeil ten goede komt. Veruit de meeste zeilen zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis en hebben dus te kampen met de elementen. Wind kan desastreuze effecten hebben op niet goed afgewerkte randen. Daarom is een zigzagmachine ideaal!

Daarnaast zorgt een zigzagsteek op een andere manier voor stevigheid van het zeil: bij een naad met zigzag zitten de gaatjes minder dicht op elkaar dan bij een rechte naad. Dit voorkomt scheuren; ook geen overbodige luxe bij zeilen. Dus met een zigzagsteek maakt een naaimachine het zeil extra stevig, op twee manieren.

Nog een voordeel van zigzag is dat er een mate van elasticiteit in de naad komt. Dit is zeker het geval bij een gestikte zigzag: bij deze zigzagnaad worden tussensteken gemaakt bij het heen en weer gaan. Deze mate van elasticiteit zal niet altijd nodig zijn bij zeildoek, maar een gewone zigzag vaak wel.

Onze zeilmakers naaimachine: de HM866

Bij deze kenmerken hoort natuurlijk een ideale zeil naaimachine. Habraken heeft deze voor u. Onze HM866 is zeer robuust en heeft veel opties en mogelijkheden. Het is een krachtige machine die zonder problemen stikt door het dikste materiaal. De optionele naaldkoeling wordt bevestigd op het naaldfame. Dit zorgt voor optimale koeling. 

Bovendien is met boventransport ook het doorvoeren van zware materialen geen probleem. Is uw materiaal toch net te hoog gegrepen, dan voeren wij de HM866 uit met een mechanisch aangedreven puller. Zo is deze naaimachine voor zeildoek voor alle materialen geschikt.

De zigzagmogelijkheden van de HM866 zijn eindeloos: het zigzagmechanisme wordt met een servomotor aangedreven, waardoor eenvoudig verschillende patronen genaaid kunnen worden. Deze patronen kiest u via het touchscreen bedieningspaneel, of u ontwerpt uw eigen patronen. U kunt de voordelen van deze zeilmakers naaimachine optimaal benutten met een maximale zigzagbreedte van maar liefst 15 mm. 

Een zeil naaimachine van Habraken

Gezien de kracht en de zigzagmogelijkheden, is de HM866 een ideale naaimachine voor zeildoek. Habraken heeft daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Neemt u gerust contact op met onze specialisten, zodat zij u er meer over kunnen vertellen. En niet alleen voor zeilmakers naaimachines; ook voor lichtere naaiwerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Ons assortiment is breed, waardoor wij altijd iets van uw gading hebben.

In goed gezelschap

Zij vertrouwen op de expertise van Habraken

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Hans Damen

Directeur