Naaimachines voor leder

Leer naaimachine bij Habraken

Tijdloos maar ook modern, sterk en zacht, functioneel en modieus. Leer heeft het allemaal. Leer is een prachtig materiaal dat ingezet kan worden voor uiteenlopende doeleinden: tassen, zadels, kleding, schoenen en meubels bijvoorbeeld. Het brengt comfort en heeft een luxe uitstraling. Niet zo gek dus dat leer een populair materiaal is.

Onze meerwaarde voor uw productielijn

Leer is bijzonder veelzijdig in zijn toepassingen. Met het juiste vakmanschap en de juist machine, kun je de mooiste dingen maken. Voor advies, naaimachines en schalmmachines is de leerbewerker bij ons aan het juiste adres.

Autobekleding

Schoenen

Tassen

Kleding

Portemonnees

Neem contact op met Albertjan van Leijsen, manager Sales & Service, voor specifieke vragen en een aanbod

Mail Albertjan

Een greep uit ons assortiment

Aanbevolen naaimachines voor inzet voor lederwaren

Pfaff Industrial 335

HM 835

Dürkopp Adler 868-290322 zuilmachine

Dürkopp Adler 669-180010

Naaimachine voor leer

Leer is een zeer prettig materiaal, maar de verwerking ervan vergt wel enige kundigheid. Dat, én natuurlijk een goede leer naaimachine. Kundigheid is noodzakelijk omdat uithalen géén optie is bij leder. De gaatjes die zijn achtergelaten door de naald gaan niet meer dicht en blijven dus zichtbaar. Maar een goede naaimachine voor leer helpt om uw product nog mooier af te werken.

Waaraan moet een leer naaimachine voldoen?

Een naaimachine voor leer moet sterk zijn. Er is meer kracht nodig voor het naaien van leer dan voor bijvoorbeeld katoen. Uiteraard zet u op de machine een leernaald die zorgt dat de naald makkelijk door het materiaal gaat en dat geen steken worden overgeslagen. Advies over de juiste naald kunt u natuurlijk ook bij Habraken krijgen.

De bouwvorm van een naaimachine voor leer

De bouwvorm van de naaimachine is ook van belang. Met bouwvorm bedoelen we bijvoorbeeld een vlakbed, zuil of vrije arm. Een vlakbed naaimachine is de meest standaard bouwvorm. Het werkblad is plat, het bed van de machine ligt geïntegreerd in het werkblad. Hierdoor kan eenvoudig genaaid worden zonder obstakels in de weg. Het is de meest geschikte vorm voor platte werkstukken, en min of meer rechte naden. Leer naaimachines met vlakbed worden gebruikt voor bijvoorbeeld portemonnees en riemen.

Een zuil is een smalle verhoging in het bed. Werkstukken met meer driedimensionaliteit hebben hier voordeel van, omdat het werkstuk om de zuil heen bewogen kan worden. Voor veel ledertoepassingen is dit zeer voordelig. Denk aan hoeden, zadels en schoenen. Deze voorwerpen kunnen op een vlakbed niet gemaakt worden.

Leer naaimachine met vrije arm

Vervolgens is er nog de vrije arm naaimachine. Ook deze is bedoeld voor niet vlakke werkstukken. Het bed is hier feitelijk geen bed, maar een vrij hangende arm. Hierdoor kunnen bijna alle gedeelten van het werkstuk onder de naald geplaatst worden. De producten kunnen met een leer naaimachine met vrije arm volledig rondom genaaid worden. Dit is vooral voordelig voor bijvoorbeeld tassen.

Welke bouwvorm voor u het meest geschikt is, hangt af van het product en de soepelheid van het leer. Laat u daarom goed adviseren door één van onze experts.

Welke leer naaimachine is de beste voor u?

Welke de beste leer naaimachine voor u is, hangt af van een aantal factoren, waaronder uw product. Een schoen vraagt andere eigenschappen van de naaimachine dan bekleding voor een autostoel. Voor het beste advies hierover neemt u uiteraard contact op met Habraken. Onze specialisten zijn volledig op de hoogte van de leer naaimachines met vrije arm, zuil of vlakbed in ons assortiment. Zij kunnen u vertellen welke naaimachine u het beste kunt gebruiken voor uw product.

Uw machine blijft ook bij veelvuldig gebruik in tiptop conditie door onze onderhoudsservice. Bij versleten onderdelen bent u bij ons ook aan het goede adres. Wij hebben een groot magazijn met veel reserve-onderdelen op voorraad en kunnen uw leer naaimachine dus snel weer op weg helpen bij storing of slijtage.

In goed gezelschap

Zij vertrouwen op de expertise van Habraken

Habraken in het kort

Aangenaam kennis te maken

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Wij helpen u graag de beste keuze te maken. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D-afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachine.

Onze collega’s staan voor uw klaar met passend advies: een veelzijdige machine voor een creatieve tassenmaker, of gespecialiseerde machines als onderdeel van een productielijn, Habraken heeft het allemaal. Vanaf de oriëntatie staan we voor u klaar, en na uw aankoop zorgen wij voor een naadloze installatie.

Hans Damen

Directeur

Waarom kiezen voor Habraken?

Habraken is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhouden van industriële naaimachines. Onze medewerkers helpen u graag bij uw keuze voor de beste industriële naaimachine. Met meer dan 40 jaar ervaring en een eigen, innovatieve R&D afdeling bent u bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachines.

In de loop der jaren is Habraken een begrip geworden als het gaat om industriële naaimachines. We zijn exclusief importeur van Dürkopp Adler naaimachines voor de Benelux. We vertegenwoordigen ook merken als Pfaff, Mitsubishi en Pegasus. De toepassing van naaimachines is enorm divers. We beschikken over een goed uitgeruste technische dienst en over een ruime voorraad aan reservedelen.