Over ons

Aangenaam kennis te maken

Naaimachines kennen een lange geschiedenis. De industriële revolutie heeft sinds de 18de eeuw geleid tot bijzondere oplossingen voor textielverwerking. Een toename in de vraag naar nieuwe toepassingen heeft geleid tot zeer specifieke industriële naaimachines. Habraken neemt met haar innovatieve doorontwikkelingen op bestaande naaimachines hierin, op internationaal niveau, het voortouw.
De mensen van Habraken begrijpen de werking en mogelijkheden van industriële naaimachines als geen ander. Zij kunnen u helpen om de juiste naaimachine voor uw toepassing te vinden. Door training en ondersteuning leert u de finesses van deze machine kennen en bent u door kennis van zaken de concurrentie een stap voor. Dit ontdekt u dan ook wanneer u onze bedrijfsvideo » bekijkt.

Hans en Angeline Damen

Eigenaren

Onze merken en service

Habraken is exclusief importeur van Dürkopp Adler en Pfaff voor de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen we onder andere de merken, Mitsubishi, Pegasus en Fratelli Alberti. We beschikken over een goed uitgeruste technische dienst en over een ruime voorraad aan reserveonderdelen. Hiermee kunnen we uw machinepark in perfecte conditie brengen en behouden.

Onze merken

HM Machines

Wat Habraken uniek maakt is haar eigen R&D afdeling waar klantspecifieke wensen worden uitgewerkt tot professionele maatwerkoplossingen. Deze modificaties worden in eigen huis bedacht, ontwikkeld en internationaal op de markt gebracht onder het label HM. U vindt HM machines ondertussen al in meer dan 40 landen!

HM Machines

Habraken, een begrip

Met meer dan 40 jaar ervaring, een schat aan ervaring bij ons professionele serviceteam, een eigen, innovatieve R&D afdeling en een onderdelenmagazijn waar men zelden misgrijpt bent u bij Habraken aan het juiste adres voor het aanschaffen en onderhouden van uw industriële naaimachinepark.

Service & onderdelen

Dealer van Pegasus, Juki/Mitsubishi, Fratelli Alberti en Kuris

Meer dan 40 jaar aan ervaring

Naaimachines voor vele industriële toepassingen

15.000+ onderdelen direct op voorraad

Eigen innovatieve R&D afdeling

Exclusief importeur van Dürkopp Addler en Pfaff Industrial

Moderne showroom in Kaatsheuvel

Grote voorraad, korte levertijden

Mobiele technische dienst

Deskundig advies

Onze historie

Habraken door de jaren heen

1979

Oprichting

In februari 1979 begon Wim Habraken met het huidige bedrijf Habraken. Voorheen was Wim werkzaam als naaimachine-monteur bij fabrieken in de schoenenindustrie.

1990

Verhuizing

Habraken verhuist naar de Dick Flemingstraat in Sprang-Capelle.

1992

Dürkopp Adler

Habraken verkrijgt het dealerschap van Dürkopp Adler voor de Benelux Dürkopp Adler is marktleider in innovatie en technologie op het gebied van industriële naaimachines.

1995

HM Machines

Habraken start met de ontwikkeling van eigen HM-speciaalmachines.

1996

Hans Damen wordt mede-eigenaar

Hans Damen treedt in 1996 toe als mede-eigenaar in het bedrijf van zijn schoonvader, waar hij vanaf 1987 in dienst is.

2001

Govaert Naaimachines wordt Habraken Belgium N.V.

Habraken neemt Govaert Naaimachines in België over. De Belgische vestiging gaat verder onder de naam Habraken Belgium NV.

2008

De volgende generatie

Habraken gaat verder onder leiding van Hans en Angeline Damen, nadat Angeline Damen – Habraken in 2008 de aandelen van haar vader Wim Habraken heeft overgenomen.

2014

Nieuw bedrijfspand

Habraken verhuist naar een nieuw bedrijfspand aan de Spanjestraat in Kaatsheuvel.

2022

Overname Klerkx Machines B.V.

Habraken neemt branchegenoot, Klerkx Machines B.V. uit Kaatsheuvel, over. De activiteiten van Klerkx Machines B.V. worden voortgezet onder de naam Habraken.

Een duurzaam Habraken

Bij Habraken zijn we ons bewust van onze omgeving en de verantwoordelijkheid die we ervoor dragen. People, planet en profit gaan bij ons hand in hand. Ons bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen en elektrische laadpalen. Daarnaast optimaliseren we de recycling mogelijkheden bij ons productieproces.

Wij leveren service en machines voor deze merken

Uw favoriete merk, onze service

Habraken is exclusief importeur van Dürkopp Adler en Pfaff voor de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen we onder andere de merken Mitsubishi, Pegasus, Fratelli Alberti en Jentschmann.

Direct naar uw merk